De tekenclub Draw Club Leiden ontstond door de eerste editie van The Big Draw Leiden vorig jaar. (Foto: Daniëlle Reizevoort).

Tweedaags tekenfestival in De Lakenhal

Het museum De Lakenhal staat dit weekend met ‘The Big Draw Leiden’ twee dagen lang in het teken van tekenen. Het is de tweede keer dat het tekenfestival in Leiden wordt georganiseerd. In en rondom het museum staan op zaterdag en zondag diverse activiteiten gepland.

Draw Club Leiden strijkt dit weekend neer op het voorplein van De Lakenhal. De tekenclub is ontstaan bij de vorige editie van The Big Draw in Leiden. Veel mensen kwamen toen bij elkaar die het leuk vinden om te tekenen en dat zijn ze sinds dien blijven doen. “We vinden het heel leuk dat we deze mensen hebben geïnspireerd om dit te doen”, aldus Milou van Oene van Museum de Lakenhal.

Leidse kunstenaars
Leidse kunstenaars geven dit weekend tekenles in het museum. Op zaterdag worden de sessies begeleid door Hans Bonte, op zondag door Iemke van Dijk. Tot slot geeft Roos Tulen het hele weekend een workshop ansichtkaarten tekenen. De deelnemers worden bij de workshop gevraagd een toekomstbeeld van Leiden in 2050 te tekenen.

Programma
Het volledige programma van The Big Draw Leiden 2015, alsmede veel achtergrondinformatie, vind je op website van De Lakenhal. Je betaalt de entreeprijs van het museum, voor volwassenen tussen 18 en 65 jaar is dat 7,50 euro. Voor CJP-kaarthouders en 65-plussers kost het 4,50 euro. Entree is gratis voor bezoekers onder de 18 jaar, museumkaarthouders, ICOM-kaarthouders, leden van Vriendenvereniging VBL en leden van Vereniging Rembrandt.

Cultuur Leiden TheBigDraw2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×