(Foto's: J.P. Kranenburg).

Prijswinnende foto's Hooglandse Kerk tentoongesteld

Mijn Hooglandse kerk. Dat wat het thema van de fotowedstrijd die de Hooglandse Kerk de afgelopen periode in samenwerking met het Internationaal Photo Festival Leiden organiseerde in het kader van het 700-jarig bestaan.

Afgelopen zaterdagmiddag werd in de Hooglandse kerk bekend gemaakt welke genomineerden een prijs hebben gewonnen en wie een eervolle vermelding krijgt. De jury heeft ervoor gekozen om twee prijzen toe te kennen. Eén voor de deelnemende professionals en een voor de amateurs. Beiden ontvingen een geldbedrag van 250,00 euro.

Verstilde tijdIn de categorie amateurs/hobbyfotografen kwam Patrick Herzberg als winnaar naar voren met zijn foto ‘Verstilde tijd’. Hij had de kerk van buitenaf gefotografeerd, op de hoek van de Hooglandse kerkgracht en de Moriaansteeg. “De grote kerk is terug gebracht tot één achterdeurtje”, aldus de jury. “Het is een tijdloze foto. Je zit te wachten tot er iets tevoorschijn komt. De foto is een spannende verwachting”.

De hoogste eer

In de categorie professionals ging de prijs naar Gert van der Plas met zijn foto ‘De hoogste eer’. “De kerk en omgeving in prachtig sfeervol licht”, oordeelde de jury. “De hele grote kerk en een klein bruidspaar. Fraaie compositie waar alles in zit. Zelfs de maan ontbreekt niet”.

Uit de vele ingestuurde foto’s heeft de jury, onder leiding van stadsfotograaf Monique Shaw, een selectie gemaakt van tien foto’s. Deze zijn sinds zaterdag 17 oktober te bewonderen in de nieuwe Burchtzaal van de kerk. In die zaal, die recent achter de kerkhuisjes in gebruik is genomen, worden de genomineerde foto’s tentoongesteld, samen met foto’s die deel uitmaken van het festival. De zaal is vrij toegankelijk.

 

 

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×