(Foto: PR).

Jazzband SpinifeX bij Hot House

Jazz kwintet SpinifeX treedt aanstaande zaterdag, in het kader van een landelijke jubileumtournee, op bij jazzpodium Hot House in de Tuinzaal onder Sociëteit de Burcht. Vanaf 21.00 uur is de band te horen in hun nieuwe verschijningsvorm spinifeX maXimus, met meer muzikanten dan voorheen.

De band maakt muziek die klinkt als een mix van jazz, metal en andere westerse muziek. Ook zijn Turkse en Indiase ritmes ontdekken.

Uitbreiding
Dit jaar bestaat Spinifex tien jaar. Het ensemble viert deze mijlpaal op een opvallende manier. Na 10 jaar verschijnt de band onder een nieuwe naam en zijn er meer leden toegevoegd aan het nieuwe spinifeX maXimus. Hiervoor wordt de huidige kern van de jazzband, een kwintet, uitgebreid met zeven improvisatoren uit België, Frankrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten.

Om 21.00 uur start het optreden van spinifeX maXimus bij Hot House in de Tuinzaal onder Sociëteit de Burcht. Ook presenteert SpinifeX een cd-box, 5 CD’s, met een overzicht van de afgelopen tien jaar. Kaarten reserveer je voor 15 euro (8 euro voor studenten) op de site van Hot House Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×