Het blijft niet meer bij tijdelijke opvang in Leiden, de stad gaat een jaar lang 250 vluchtelingen opvangen. (Foto: Chris de Waard).

250 vluchtelingen voor een jaar in Leiden

De gemeente Leiden gaat vanaf aanstaande vrijdag 250 vluchtelingen opvangen in een pand aan de Wassenaarseweg. De gemeente heeft het pand voor een jaar lang beschikbaar gesteld aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor noodopvang. Dat maakte burgemeester Henri Lenferink zojuist bekend tijdens een persconferentie. De vluchtelingen die op dit moment nog verblijven in de crisisopvang in Leiden en Leiderdorp, worden hier als eerste opgevangen.

Wassenaarseweg
Het oude TNO-pand aan de Wassenaarseweg 56-58 te Leiden vormt de nieuwe crisisopvang. Dit pand staat al enige tijd leeg en kan binnen enkele dagen voor noodopvang gereed worden gemaakt. De gemeente Leiden heeft afspraken gemaakt met eigenaar Johan Oudendal en huurt het pand voor een periode van één jaar.

Zelfde vluchtelingen
Het gaat in eerste instantie om dezelfde groep vluchtelingen die al sinds enkele weken in Leiden en de regiogemeenten worden opgevangen. Sinds begin deze maand zijn de vluchtelingen al drie keer van opvanglocatie veranderd binnen de regiogemeenten. Aan die wekelijkse verhuizing komt nu een einde. De regiogemeenten hebben nadrukkelijk hun voorkeur uitgesproken om de groep die sinds 9 oktober in de regio verblijft als eerste aan de Wassenaarseweg op te vangen. Het COA heeft vandaag bevestigd dat zij daar gehoor aan kunnen geven. “Het zijn inmiddels toch een beetje ‘onze vluchtelingen,’ beaamt burgemeester Lenferink.”

TNO_wordt_noodopvang
In dit pand aan de Wassenaarseweg worden vanaf vrijdag 250 vluchtelingen opgevangen. (Foto: Google Maps).

Advertentie

Leiden Vluchtelingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×