Sippe scholeksters op een kunstveld aan de Boshuizerkade. (Foto: Dick de Vos).

Partij voor de Dieren wil verbod op kunstgrasvelden

Fractievoorzitter Dick de Vos van de Leidse Partij voor de Dieren wil dat de gemeente stopt met de aanleg van kunstgrasvelden bij sportverenigingen. “Er zijn er de afgelopen jaren zoveel neergelegd. Het is wel genoeg zo. Het lijkt wel gras, maar je kunt zo’n terrein qua natuurwaarde net zo goed asfalteren,” zo betoogde De Vos eerder deze week in de Leidse raad: “Die terreinen zijn voor de natuur verloren”.

Volgens De Vos zijn de kunstvelden ook slecht voor de vogelstand: “Ik heb een foto van twee sip kijkende scholeksters,” die zien een groen veld maar pikken er tevergeefs naar wormen.”

De Vos krijgt weinig bijval in de Leidse raad voor zo’n moratorium op de verdere aanleg van kunstgrasvelden. Sportwethouder De Wit wijst er op dat kunstgras voor de sportverenigingen een ideale oplossing is, omdat die velden nu eenmaal veel intensiever kunnen worden bespeeld. Ook zijn de kunstvelden beter te onderhouden. Het lijkt er dus op dat de Leidse scholeksters een voorbeeld moeten nemen aan hun soortgenoten in het Friese Franeker. Daar omarmden enkele scholeksters het kunstveld van de plaatselijke voetbalclub als broedplaats.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×