Open dag K&G met de Superkids

De Christelijke Muziekvereniging Kunst en Genoegen, beter bekend als K&G, houdt morgen van 10.00 tot 13.00 uur de open dag. Tijdens deze ochtend kunnen kinderen muziekinstrumenten uitproberen en informatie krijgen over de opleidingen die te volgen zijn bij K&G.

K&G werd op 1 oktober 1928 opgericht als mondorgelclub en is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een muziekvereniging met maar liefst drie orkesten. Te weten: de Show- and Marchingband K&G, Jong K&G en K&G 3. Door de jaren heen heeft K&G met de orkesten verschillende prijzen in de wacht gesleept. Ook traden ze op voor leden van het Koninklijk Huis en voor de toenmalige president van de Verenigd Staten George W. Bush. Meerdere malen stond K&G in het hoofdprogramma van de Nationale Taptoe in Breda.


Maaike Lek maakte een reportage van een repetitie van Jong K&G

Opleidingen
Kinderen kunnen op een jonge leeftijd al beginnen bij K&G. Wekelijks kunnen jongens van 5 tot 7 jaar zich aansluiten bij de Superkids waar ze kunnen experimenteren met verschillende instrumenten. Vanaf 8 jaar kunnen ze beginnen aan hun opleiding en maken ze de keuze van instrument. Als ze hun opleiding afgerond hebben, treden ze toe bij Jong K&G en kunnen ze daarna doorstromen naar de Show- and Marchingband.

De open dag vindt plaats van 10.00 tot 13.00 uur in het clubgebouw aan de J.C. de Rijpstraat. De K&G Superkids geven van 10.30 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.00 uur optredens voor de bezoekers. Meer informatie over de open dag en over de vereniging vind je op de website van muziekvereniging K&G.

Leiden Nieuws Regio Reportage k&g


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×