Dat Halloween populair is, was vanmiddag ook goed te merken in bijvoorbeeld feestwinkel Bokstijn in de Haarlemmerstraat. (Foto: Alex van Damme).

Leiden in de ban van Halloween

Halloween wint in ons Leiden de laatste jaren sterk aan populariteit. Ook in Leiden worden er elk jaar meer griezelfeestjes georganiseerd. Verschillende speeltuinverenigingen organiseren ’trick or treat’ tochten – Je snoep of je leven – waarbij kinderen verkleed als engerd de buurt afgaan en overal aanbellen voor een traktatie.

Al jaren met afstand het grootste Halloweenfeest van Leiden staat ook dit jaar weer op stapel in de Stevenshof. Het Stevenshofpark wordt omgetoverd tot super-eng spookbos waar jong en oud lekker kan griezelen. Ook hier gaan de kinderen eerst langs de deuren, Ze kunnen daarbij kiezen uit twee routes. Dat geldt ook voor het spookbos dat overigens niet geschikt is voor de allerkleinsten en ook niet voor wandelwagens. In het spookbos zijn huisdieren, alcohol en rookwaren verboden.

Hieronder een impressie uit het Sleutelstad Halloween-archief van de afgelopen jaren.

 

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×