Van Der Waal ontving het lintje uit handen van de burgemeester van Utrecht, Jan van Zaanen. (Foto: Wim Kooi).

Leidenaar Ad van der Waals ontvangt koninklijke onderscheiding

Leidenaar Ad van der Waals heeft zaterdag, uit handen van burgemeester Jan van Zaanen uit Utrecht, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens een bijeenkomst op de vrijwilligersdag van de Oogvereniging, werd Van Der Waals benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 1991 werd hij directeur van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden.

Ad van der Waals werd geprezen voor zijn rol als belangenbehartiger en adviseur in de wereld van blinden en slechtzienden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet om bijvoorbeeld literatuur (kranten, tijdschriften, studie- en vakliteratuur) toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×