Er is een bedrag van ruim 3800 euro opgehaald voor simkaarten voor Syrische vluchtelingen in Leiden en de regio. (Foto: M25 Leiden).

3.800 euro voor simkaartenactie Syrische vluchtelingen

De actie ‘Let them call home’ heeft ruim 3.800 euro opgehaald. M25 Leiden, het jongerenproject van Diaconaal Centrum De Bakkerij, lanceerde op 22 oktober de actie. Een financiële inzamelingsactie voor de aanschaf van simkaarten met 10 euro beltegoed voor vluchtelingen die tijdelijk verblijven in de noodopvang in onze regio. “Deze opbrengst overtrof onze stoutste dromen”, aldus Tamara Breton, Diaconaal jongerenwerker M25 Leiden.

Het opgehaalde bedrag is ruim genoeg om alle gezinnen en alleen reizende vrouwen en mannen in de noodopvang in Leiden, een sim-kaart te schenken. Dankzij een 10=20 actie verdubbelt de provider het beltegoed. Het resterende bedrag blijft gereserveerd voor een volgende groep vluchtelingen die tijdelijk onderdak vindt in onze omgeving.

Naar huis bellen
De organisatie zamelde geld in, zodat de oorlogsvluchtelingen naar het thuisfront kunnen bellen. Volgens de organisatie is dit erg belangrijk voor de Syriërs, ‘even je stem laten horen, om te laten weten dat je er nog bent. Dat je de barre reis hebt overleeft.’

M25 bedankt D.T.C.
M25 Leiden bedankt in het bijzonder de eigenaar van D.T.C. Telecom (Breestraat 41 in Leiden) en zijn team. “De zaak heeft uitstekende service en advies verzorgt”, aldus Tamara Breton. “Ze hebben 3-in-1 simkaarten geregeld en belangeloos alle kaarten opgewaardeerd. Daarnaast heeft D.T.C. een deel van haar winst afgestaan om de actie te ondersteunen.”

Leiden Vluchtelingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×