Leidenaar vraagt om landelijk verbod nylon draden

De Leidenaar Mark van Vliet is via de Facebook Community When doves cry een actie gestart die als doel heeft om mensen bewust te maken van de gevaren voor (met name) duiven van het gebruik van nylon draden om de vogels weg te houden uit bijvoorbeeld raamkozijnen.

De duiven raken vaak verstrikt en kunnen, doordat ze niet hippen maar lopen, niet meer loskomen. Doordat ze in paniek beginnen te fladderen verliezen ze delen van hun poot.

Vooral in het centrum van grote steden als Leiden vliegen volgens van Vliet veel verminkte duiven rond. De oplossing is eenvoudig: de bouwmarkt verkoopt strips met pinnen die de duiven niet beschadigen en even effectief werken als een gespannen draad.

 

Mark van Vliet sprak met Sleutelstad over zijn actie op Facebook en in de krant

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×