Minister Schultz neemt nieuwe gladheidsbestrijding in gebruik

Minister Schultz van Haegen geeft morgen in Leiden het startsein voor de gladheidsbestrijding voor deze winter. Ze introduceert twee nieuwe, innovatieve calamiteitenmachines die bij moeten gaan dragen aan schone en veilige wegen.

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen maanden alle 542 strooiwagens, 350 sneeuwschuivers en de nieuwe calamiteitenmachines getest. Met dit materieel wil men het ontstaan van gladheid door vorst, ijzel en sneeuw zoveel mogelijk voorkomen.

Rijkswaterstaat heeft het traditionele materieel uitgebreid met Firestorms en een Filesproeier. Machines die onder extreme omstandigheden, bijvoorbeeld als er ijsplakken op de weg ontstaan, kunnen worden ingezet.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×