(Foto's: J.P. Kranenburg).

BplusC wil debatcentrum a la De Balie

Hoe ziet de toekomst van BplusC er uit en waar gaat de organisatie alle activiteiten uitvoeren. Die twee vragen staan de komende week centraal tijdens de Week van BplusC die aanstaande woensdag van start gaan. Wat wil de stad dat BplusC in de toekomst is. Die vraag mag iedereen de komende tijd beantwoorden. Of zoals de organisatie het zelf formuleert: “Hoe kan BplusC zich aan de Nieuwstraat ontwikkelen tot jouw droomplek van kennis, cultuur en contact in 2020.”

Chris de waard in gesprek met BplusC-directeur Willem van Moort over BplusC in 2020.

De afgelopen weken zijn er al verschillende ‘expert-meetings’ geweest waarbij de nodige ideeën en suggesties naar voren zijn gebracht. De komende tijd is het de beurt aan de stad. Jong en oud is welkom om mee te praten en mee te doen. Hoe, waar en wanneer dat kan, staat op de meedenk-afdeling die BplusC heeft ingericht op de website.

weekvanbplusc

Wat BplusC in 2020 precies voor organisatie is staat dus centraal. Pas daarna wil directeur Willem van Moort praten over de gebouwen. Wel gaat hij er vanuit dat dat er een of twee worden. De huidige centrale locatie aan de Nieuwstraat en het Leidse Volkshuis. In het gebouw aan de Nieuwstraat zou Van Moort in elk dolgraag één idee realiseren: een debatcentrum a la De Balie in Amsterdam.

Het omvangrijke programma tijdens de Week van BplusC bestaat uit activiteiten en workshops voor kinderen, rondleidingen achter de schermen, optredens en een soort pechakucha-avond waarin toekomstplannen kunnen worden gepitcht. Zondag 15 november wordt de week afgesloten met een optreden van Wouter Hamel in de centrale hal van het BplusC-gebouw.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×