Dit jaar is de kerstmarkt open van 11 tot en met 20 december. Volgend jaar enkele dagen langer.

Kerstmarkt volgend jaar paar dagen langer

Fans van de drijvende kerstmarkt in Leiden doen er goed aan om de tweede helft van december 2016 alvast vrij te houden. Dan krijgt de Sleutelstad namelijk een extra lange kerstmarkt. Niet in meters maar in dagen. Omdat kerst volgend jaar in het weekeinde valt, kan de kerstmarkt dan een paar dagen langer blijven liggen. “Dit jaar helaas niet. kerstavond is op donderdag en voor kerst moet alles opgeruimd zijn. Dat redden we niet als de markt langer blijft liggen,” legt centrummanager Erwin Roodhart uit. “Maar volgens jaar hebben we een schrikkeljaar en valt kerst in het weekeinde. Dan lukt het wel.”

Er staat de komende weken weer van alles te gebeuren op en rond de Nieuwe Rijn. Op zaterdag 21 november komt de sint aan in Leiden. In de loop van de middag neemt hij vervolgens zijn intrek in De Waag. Het restaurant blijft gedurende de 12 dagen dat het Huis van Sinterklaas er gevestigd is deels open. Er kan dan alleen gegeten worden in de achterste zaal.

Op 4 december vertrekt de sint en gaat de ijsbaan open. Een week later, op 11 december, gaat ook de kerstmarkt open. Net als de afgelopen jaren kan het publiek via pontons onder de Koornbeursbrug heen en weer lopen tussen de twee evenementen. Ook komt er weer een haventje in de kerstmarkt, van waaruit rondvaarten door het winterse Leiden gemaakt kunnen worden. Op het Stadhuisplein komt een nostalgische kermis. Zondag 3 januari 2016 is de laatste openingsdag van de ijsbaan tijdens deze editie van de Winter Wonder Weken.

opensintTussen alle festiviteiten door zijn er ook nog twee edities van Open. Op de laatste zondag van november is Leiden Open voor de Sint. Met onder andere een Pietentrein in de Haarlemmerstraat, een Pietenband, het Lab van Sint, een Sintspel en een gratis museumbezoek aan Boerhaave. Op zondag 20 december, dat is ook de laatste dag dat de kerstmarkt open is, is Leiden Open voor kerst, Met onder andere overal in het centrumĀ kerstkoren.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×