De intocht van de heilige Nicolaas op de Beestenmarkt. (Foto: PR).

Leiden is weer klaar voor de Sint

Zie ginds komt de stoomboot! De goedheiligman komt op 21 november aan in Leiden. Zoals gebruikelijk wordt de Sint ontvangen door de burgemeester bij aankomst op de Beestenmarkt. Ook zullen weer veel kinderen vol verwachting liedjes zingen bij de intocht. Om 12 uur wordt de heilige Nicolaas in de Sleutelstad verwacht, waarna hij met zijn pieten te paard naar het Stadhuisplein zal rijden. Vanaf 11 uur kunnen kinderen alvast oefenen met het zingen van sinterklaasliedjes.

Net als andere jaren zal de Bisschop van Myra logeren in De Waag die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Huis van Sinterklaas. Sinds zijn vertrek naar Madrid is de Waag ingrijpend verbouwd en de beschermheilige van kinderen, studenten en zeelieden zal zijn huis dan ook verbeterde staat aantreffen.

Kinderen zijn tot 5 december van harte welkom in het Huis van Sinterklaas om hier de goedheiligman te ontmoeten of een spelletje te spelen met de Pieten. Er zijn volop kinderactiviteiten, van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak. Daarnaast kunnen kinderen hier een echt pietendiploma halen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×