Khöömei in De X, op zondag 22 november. (Foto: PR).  

Tuvaanse keelzang bij Muziekpodium De X

Op zondagmiddag 22 november staat er een heel bijzonder optreden geprogrammeerd bij Muziekpodium De X. Een dubbelconcert met Tuvaanse keelzang van Choduraa Tumat en Tibetaanse muziek van Namgyal Lhamo. Tuvaanse keelzang oftewel khöömei is een van de moeilijkste vocale technieken die er bestaan. Choduraa Tumat beheerst die als geen ander en zij is in haar eigen land een grote ster.

Tumat is artistiek leider van de alleen uit vrouwen bestaande groep Tyva Kyzy. Het gezelschap maakte al tal van internationale tournees. Naast Tuvaanse keelzang bespeelt ze ook diverse snaarinstrumenten als zither en khomus en geeft ze les in traditionele volksmuziek op de Tuva State University.

Namgyal Lhamo is een van de grootste vertolkers van de traditionele Tibetaanse liedkunst en opera en staat bekend als de ‘Nachtegaal van Tibet’. Ze woont al jaren in Nederland, haar belangrijkste missie is het in stand houden van de Tibetaanse cultuur. Zij won verschillende Aziatische muziekprijzen, bracht meerdere cd’s uit, trad op in o.a. New York en Parijs en acteerde in diverse films. Ze begeleidt zichzelf op de dranyen, de Tibetaanse luit.

Het optreden vindt plaats in de Qbus, Middelstegracht 123 in Leiden. De toegang is € 12,50, Wie vooraf reserveert via www.de-x.nl betaalt een tientje.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×