Leidse wethouder Frank de Wit van Duurzaamheid, de zes winnaars van een Groene Duim en Bastiaan Verberne van IVN (Foto: PR).

Zes winnaars van Groene Duimen

Groen Dichterbij-partner IVN reikte tijdens de werkconferentie ‘sociaal groen van de grond’  Groene Duimen uit. De Groene Duim is een blijk van waardering en erkenning voor de inzet van mensen voor sociale groene buurtprojecten. Uit handen van wethouder de Wit kregen zes koplopers uit Leiden e.o.  een Groene Duim. Verder waren er gedurende de dag inspirerende activiteiten die in het teken stonden van meer buurtgroen in Leiden. Meer groene buurtprojecten zijn belangrijk, zowel voor sociale cohesie als voor gezondheid van de buurt.

Zes groene koplopers zijn in het zonnetje gezet en kregen een Groene Duim voor hun inzet en betrokkenheid bij groene buurtprojecten. Martine van Schaik van dierenweide Stevenshof, Annemarie Koopman  van de Groencommissie van de buurtvereniging Zeeheldenbuurt, Hetty Laterveer van buurttuin Slaaghwijk en van de schooltuinen in de Tuin van Noord, Riny Vons van Natuurspeeltuin Leiderdorp, Grace Innemee van de Groengroep Groenoord-Zuid en Anne Marie van Dam, initiatiefnemer en projectleider van de Biodiversiteitstuin Vrij Groen mochten een Groene Duim in ontvangst nemen.

Groen Dichterbij is hét platform voor groene buurtprojecten. In Zuid-Holland ondersteunt en versterkt Groen Dichterbij mensen die samen aan de slag gaan met groen door het organiseren van workshops, excursies en uitwisseling. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, en SME Advies.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×