Rover wil dat het busstation in Leiden niet minder reizigersvriendelijk wordt als het verplaatst wordt naar de zeezijde van het station. (Archieffoto: Sleutelstad.nl).

Rover kritisch over verplaatsing busterminal

Reizigersorganisatie Rover Holland Rijnland is kritisch over de verplaatsing van de busterminal naar de zeezijde van station Leiden Centraal. Dat blijkt uit een brief aan de gemeenteraad. Vooral de langere route vanuit het centrum naar het station is tegen het zere been van Rover. Een busrit wordt op deze manier onaantrekkelijker omdat de reis langer duurt en de kosten, die tegenwoordig per kilometer wordt berekend, hoger zijn. Volgens de reizigersorganisatie is dit in strijd met de OV-visie in de Duurzaamheidsagenda van Leiden.

Rover wil daarom dat de Leidse gemeenteraad binnenkort een debat houdt over de plannen. En niet pas als er over het uitvoeringsbesluit Schuttersveld wordt gesproken. De belangenvereniging voor reizigers wil dat de raad goed inzichtelijk krijgt welke mogelijkheden er zijn voor er besluiten worden genomen.

Het Leidse busstation is een van de drukste in Nederland. Dit komt omdat het een goede af- en aanvoer is voor het zesde treinstation van het land.

Leiden busstation busterminal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×