(Foto's: 112 Sleutelstad).

Opnieuw brand in studentenflat: geen gewonden

hildebrandpadRond 22.30 uur vanavond is brand ontstaan in een kamer van een studentenflat aan het Hildebrandpad in Leiden. Verschillende brandweervoertuigen werden opgeroepen. Rond 23.00 uur meldde de brandweer dat het vuur was gedoofd. Er raakte niemand gewond. Wel werd voor de zekerheid de zevende etage van de flat ontruimd.

 

DSC_3000Nadat de brand was geblust, heeft de brandweer een na-inspectie uitgevoerd en de etage geventileerd. Drie studenten zijn in de ambulance nagekeken, omdat ze rook hadden ingeademd en later voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. In totaal kunnen de bewoners van 36 kamers nog niet terug naar binnen en is onduidelijk of ze vannacht thuis kunnen slapen.

Afgelopen weekeinde was er ook al brand in een studentenkamer aan de Morsweg. Daar viel een kaars op een matras en moesten de bewoners een half uurtje de straat op tot de brandweer de boel had geblust.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×