Subsidieregeling voor een meeuw-proof dak

11

De gemeente Leiden gaat een nieuwe aanpak ondersteunen in de strijd tegen meeuwenoverlast in de stad. Broeden er meeuwen op het dak van je huis of hebben ze dat in de afgelopen jaren gedaan, dan kom je in aanmerking voor een subsidieregeling.

csm_20151104_FB_-_meeuwwerend_85817f5355Wil je je dak meeuwwerend maken, dan kun je een subsidie tot maximaal 350 euro krijgen. De maatregelen worden uitgevoerd door het door de gemeente aangewezen bedrijf PCF Holland BV te Lelystad. Voor vragen over of een aanvraag van de subsidie mail je naar Mieke Timmer, beleidsmedewerker bij de gemeente Leiden.

Delen

11 reacties

 1. Ome Koos vindt dat de vogels net zoveel recht hebben om op deze aarde te zijn als de kat, de hond en de mens. Tegen een vogel kan je alleen niet zeggen ‘hier mag je niet vliegen’. Zoals je tegen een kat en een hond niet kan zeggen ‘hier mag je niet poepen’. Alleen tegen de mens kan je zeggen ‘deze straat mag je niet in fietsen’ of ‘achter dit hek mag je niet komen’ of ‘dit is ons land en niet van jou, dus opgedonderd’. Zit daar de oorzaak dat de mensen boos zijn op bv. de meeuwen, want voor de meeuwen zijn er geen regels zoals voor de mens? Dus nu gaan ze net als tegen de vluchtelingen zeggen: ‘opgedonderd naar je eigen land, ga maar gauw terug naar zee, want daar hoor je en niet bij ons in de stad’. En het zijn niet alleen mensonvriendelijke partijen, die in de geschiedenis voor veel onheil hebben gezorgd, die zeggen ‘vol is vol’, maar gewone politici van alle andere partijen die wel mensvriendelijk zijn en die het niet tegen de vluchtelingen durven zeggen, maar wel tegen de meeuwen als plaatsvervangende afleidingsmanoeuvre voor hun haat tegen alles wat leeft en bloeit en ons altijd weer boeit. Iemand wel eens een meeuw zien roken of kauwgom zien kauwen of een blikje fris zien drinken en dan de peuken, uitgekauwde gom of blikje op straat gooien? Nee dat doen de meeuwen niet. Moeten nu alle mensen die dat wel doen uit de stad verwijderd worden in plaats van de meeuwen te sarren? Ome Koos denkt van wel. Oog om oog, tand om tand. Zowel in de stad als aan de waterkant.

  • een Leids burger op

   Die Ome Koos toch.
   Jawel, een kat en hond kun je wel degelijk duidelijk maken waar ze mogen schijten en waar niet hoor.Kwestie van opvoeding.
   En zelfs vluchtelingen zou je wel degelijk duidelijk maken dat ze zich horen aan te passen bij de algemeen aanvaarde normen en waarden van het land waar zij zich willen vestigen. En zouden die meeuwen dan ook van het ene veilge land naar het andere gaan op zoek naar een betere toekomst? 🙂
   *
   Meeuwen kun je inderdaad niet opvoeden. Daarom moet je als mens maatregelen nemen om meeuwenoverlast tegen te gaan. Dat is bijvoorbeeld gebeurt door de invoering van de meeuwbestendige gele afvalzak en later ondergrondse afvalcontainers.
   *
   On-topic:er blijven vast nog wel plaatsen over waar de meeuwen kunnen broeden en anders sturen we de meeuwen toch gewoon door naar het dak van Ome Koos. 🙂

   • Meeuwen hoef je helemaal niet op te voeden. En meeuwenoverlast zit tussen je oren. Verder zijn er zoveel dingen waar Ome Koos last van heeft en waar niks tegen gedaan wordt, Daar zijn die meeuwen echt kinderspel bij. Trouwens ze zitten al op mijn dak en het is er soms zo vol dat er geen meer bij kan. Al schuiven ze wel gemakkelijk in, sociaal als ze zijn.

    • een Leids burger op

     Goed begrijpend lezen blijft moeilijk hè. Ik typte dus:Meeuwen KUN je inderdaad niet opvoeden. Daarom moet je als mens maatregelen nemen om meeuwenoverlast tegen te gaan.
     *
     Door de invoering van de meeuwbestendige gele afvalzak en ondergrondse afvalcontainers is die overlast dus nu minder geworden. Maar er zijn inderdaad belangrijker zaken dan meeuwenoverlast.

  • Piet Pekelharing op

   “Iemand wel eens een meeuw zien roken of kauwgom zien kauwen of een blikje fris zien drinken en dan de peuken, uitgekauwde gom of blikje op straat gooien?”

   Nou, nee, maar wel dit: http://tinyurl.com/o6tz49v

   • Ja goed gescoord met een majestueuze duikvlucht en prachtig getimed.
    Zoiets kan je aan de meeuwen wel overlaten.
    En ook nog eens niets beschadigd, zoals bij de terror-oehoe gebruikelijk.
    Een lust voor het oog , wel een haringkie waard.

 2. Wellicht zijn ze te lijmen met een tonnetje haring van beste kwaliteit.Maar ik vrees van niet. En ik hoop van niet. Zonder de meeuwen wordt Leiden knap saai.

 3. maarten kersten op

  Namens de actiegroep “De schreeuw van de meeuw” zou ik hier willen voorstellen om die ene Leidse Burger eens een tijdje te verbannen naar het dak van Ome Koos en te ervaren hoe naar en onveilig het leven van die meeuwen is: geen dak boven hun hoofd, geen uitkering, alleen maar voedseluitdelingen. En dan eerst die luchtaanvallen (door valkeniers) en kindermoord door al die nare ambtenaren (eierschudden) en nu dan weer andere terreur door een PCF-bedrijf uit Lelystad… Zodat het geen wonder is dat ze over het water en over alle grenzen heen wegvluchten naar de Leidse straten, terrassen en vuilniszakken (= hun voedselbanken !)..

Over de auteur

Rolf Eijgenraam
Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.