Wethouder Paul Laudy was aanwezig bij de officiële start van de verbouwing en nieuwbouw van de oude conservenfabriek Tieleman & Dros. (Foto: Hielco Kuiper).

Verbouwing en nieuwbouw Woonfabriek van start

De verbouwing en nieuwbouw van de oude conservenfabriek Tieleman & Dros vorige week officieel van start gegaan. Wethouder Paul Laudy gaf een startsein voor de werkzaamheden. Er wordt gewerkt aan de ‘Woonfabriek’. Een bouwgroep van individuele kopers hebben onder begeleiding van een aantal architecten hun droomhuis ontworpen, in het komende jaar worden die huizen verwezenlijkt.

De verlaten fabriek getransformeerd naar een ‘woonfabriek’, waar 16 huishoudens in komen te wonen. 11 Huishoudens komen in de verbouwde fabriek te wonen en 5 huishoudens gaan wonen in nieuwbouw. Door sloop van een deel van de fabriek te combineren met nieuwbouw ontstaat een nieuw hofje dat ‘De Gekroonde Haanpoort’ gaat heten.

De verwachting is dat in het najaar van 2016 het complex wordt opgeleverd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×