Het beeld 'Waar dwarrelen je brengt' van kunstenares Marit Zandbergen werd vanmiddag onthuld op het Schuttersveld in Leiden. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Standbeeld onthuld op Schuttersveld

Het beeld ‘Waar dwarrelen je brengt’ is onthuld op het Schuttersveld. Het kunstwerk stond eerst op de Hooglandse Kerkgracht, in verband met de openluchttentoonstelling ‘Beelden in Leiden’. Businessplatform Schipholweg, de ondernemersvereniging van de Schipholweg, heeft het beeld gekocht van Zwolse kunstenares Marit Zandbergen.

“Ik had het beeld al weer opgehaald, en meegenomen naar Zwolle”, vertelt Marit Zandbergen. “Toen kreeg ik plots een telefoontje en hoorde: ‘kom hem maar weer terugbrengen, we willen het beeld kopen'”, vertelt Marit Zandbergen.

Chris de Waard ging naar de officiële onthulling van het beeld op het Schuttersveld en sprak met bestuurslid Arjen Pels Rijcken van Beelden in Leiden en met de kunstenaar Marit Zandbergen.

Tijdelijk
Ook op het Schuttersveld zal het standbeeld niet lang blijven staan. Het kunstwerk blijft staan tot eind september, dan gaat het weg in verband met de 3 oktoberkermis. Het beeld wordt dan verkocht, de opbrengst gaat naar een goed doel.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×