De bouw van woningen en een appartemententoren gaat bijna beginnen aan de Sterrewachtlaan. Wonen aan de Sterrewacht, zo heet het project.

Overburen bouwterrein Sterrewacht vrezen schade aan woningen

Enorme buizen die vele metersdiep in de bodem van het water van de Witte Singel worden gedreven. Het zorgt niet alleen voor veel bekijks, maar ook voor grote schrik. Overburen van het bouwterrein komen achter elkaar naar buiten. Onder hen oud-burgemeester Jan Postma: “Het hele huis staat te schudden”!

Een van de werkbootjes van de aannemer is zojuist in brand gevlogen. (Video en foto: Daaf Sloos).

Een andere buurman vertelt dat de huizen wel zijn geschouwd voordat de werkzaamheden begonnen, maar alleen de woningen direct aan de singel: “Ik woon net om de hoek en de drassige veengrond waar onze huizen op staan, golft als het ware onder de huizen door als ze met die buizen aan de gang gaan.”

Gisteravond waren er twee buizen in de grond verdwenen. Vier liggen er nog klaar. Er bovenop komt een noodbrug voor het bouwverkeer dat daardoor niet via de Kaiserstraat hoeft te rijden. Een van de buizen rolde gisteren al spontaan het water in en kwam bovenop een stalen bootje en een kano terecht. Van het laatste vaartuigje is weinig over. Het drijft ingedeukt ondersteboven langs de kant.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×