Wethouder Frank de Wit, gastinnovator van Leiden Gijsbert van Es en BplusC-directeur Willem van Moort waren aanwezig bij een talkshow over de toekomst van de organisatie. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Bekende Leidenaren schetsen toekomstbeeld BplusC

In BplusC, Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur, startte gisteren de Week van BplusC. Tot en met zondag zijn er dagelijks diverse activiteiten te beleven in het bibliotheekpand aan de Nieuwstraat in Leiden. De organisatie wil door middel van deze week ontwikkelen tot ‘een droomplek van kennis, cultuur en contact’.

De eerste dag werd afgesloten met een talkshow, waarin prominente Leidenaren een idee konden pitchen over hoe BplusC er in 2020 uit moet zien. Zo kwamen stadsdichter Wouter Ydema, Pepijn Smit van stadsgezelschap PS|Theater en Jeneffer Verbeek van stichting Peen en Ui aan het woord. “Dit is een operatie om te kijken hoe we toekomstbestendig kunnen worden,” aldus BplusC directeur Willem van Moort. “We willen erachter komen wat de stad van ons wil, en wat wij de stad kunnen bieden.”

Ssst
Tijdens de talkshow, pitchte Stadsdichter Wouter Ydema zijn visie over de toekomst van BplusC in de vorm van een gedicht. In het gedicht maant hij tot stilte, “ssst.” Daarmee verwijst de dichter naar het klassieke beeld van een bibliotheek, waar het stil moet zijn omdat er gelezen wordt. Vervolgens zegt hij heel opvallend ‘stop met lezen’, om aan te geven dat er meer te beleven moet zijn in de BplusC.

Programma
Ook werd er gisteren begonnen aan de Minecraft Challenge, een wedstrijd waar kinderen in de game Minecraft de BplusC bibliotheek van de toekomst moeten ontwerpen. Daarnaast was er een rondleiding, die ook komende dagen wordt gehouden. Tot en met zondag is er vanalles te beleven, van live singer-songwritermuziek tot een dansworkshop voor peuters en kleuters. Voor het volledige programma ga je naar de site van BplusC.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×