Gert Polane van de Brede School Merenwijk is gekozen tot conciërge van het jaar. (Foto's: Chris de Waard en Siem van der Salm).

Gert Polane is Leidse conciërge van het jaar

Conciërge Gert Polane van Brede School Merenwijk is verkozen tot de Leidse conciërge van het jaar. D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen maakte dit zojuist bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op Brede school Merenwijk aan het Valkenpad.

(Video: Chris de Waard).

Collega’s omschrijven Polane als een man met hart voor de school en alles wat daar bij komt kijken. “Geen verstopt toilet, bal op het dak of lamineerklus die hem tegenhoudt om zijn werk als conciërge met plezier en liefde voor de kinderen en de leerkrachten uit te voeren.”

Beluister hier de radioreportage over de bekendmaking van de Leidse conciërge van het jaar.

D66 Leiden organiseert de verkiezing sinds enkele jaren. Vanuit de hele stad kunnen conciërges genomineerd worden. Belangrijk om hen in het zonnetje te zetten, zo vindt de partij: “Conciërges zorgen er op scholen voor dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een gezonde omgeving. Ze weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. Conciërges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school.”

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×