(Foto: PR).

Leidse scholen naar voorronde NK Debatteren voor Scholieren

Het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Bonaventura College reizen op zaterdag 28 november naar Hilversum voor de tweede voorronde van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. Een recordaantal van 124 Nederlandse middelbare scholen debatteert dit jaar op de 18e editie van het kampioenschap. De scholieren gaan in debat met elkaar over actuele maatschappelijke thema’s, zoals de vluchtelingenproblematiek.

De scholieren kunnen de debatstellingen vooraf voorbereiden, maar horen pas vlak voor het debat of zij voor- of tegenstander moeten zijn. Ook volgt er ter plekke een improvisatiestelling, waardoor er ruimte is voor actuele onderwerpen.

Finale
Ter voorbereiding op het debattoernooi krijgen de scholen een debattraining in de klas. Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale. In de eerste voorronde viel het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum al af. Het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Bonaventura College strijden voor een plekje bij de 30 beste scholen. Die gaan door naar de finale op de Universiteit Utrecht op zaterdag 23 januari 2016.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×