Straatpastor Folly Hemrica voor de door haar ontworpen gedachtenisboom in het Sociaal Pension. Overleden Leidse daklozen hebben voortaan een plek waar hun naam genoemd blijft worden. (Foto's: Chris de Waard).

Gedachtenisboom ter nagedachtenis aan overleden Leidse daklozen

Een boom met daaraan een blaadje voor elke dakloze die de afgelopen jaren in Leiden is overleden. Op straat, of in de daklozenopvang bij het gebouw Nieuwe Energie. Dat is de ‘gedachtenisboom’ die vanmiddag door straatpastor Folly Hemrica werd onthuld in de hal van het Sociaal Pension aan het Morspad . Een plek waar nu ook de, bij leven vaak anonieme, daklozen na hun dood een blijvende herinneringsplek hebben gekregen. “Als ik straks dood ben, zegt niemand nog mijn naam” , zo citeerde de straatpastor een dakloze uit de opvang in Nieuwe Energie. Met de bijzondere boom is dat nu niet meer het geval.

Chris de Waard ging naar de onthulling en sprak na afloop met straatpastor Folly Hemrica.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×