(Archieffoto: Sleutelstad.nl).

President van Oekraïne geeft lezing in Leiden

De president van Oekraïne, Petro Porosjenko, houdt aankomende vrijdag een lezing in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. De lezing heet ‘Oekraïne-Nederland: Europese stabiliteit via Europese waarden’. Porosjenko geeft de lezing tijdens zijn werkbezoek aan Nederland.

“Tijdens de lezing zal de president spreken over het associatieverdrag en de verhouding van Oekraïne tot de Europese Unie”, zegt Stefaan van den Bogaert, hoogleraar en directeur van het Europa Instituut dat de lezing organiseert. Nederland houdt in april een referendum over het verdrag, nadat actiecomité GeenPeil hiervoor genoeg handtekeningen verzamelde. Waarschijnlijk zal Porosjenko ook nog de oorlog met de pro-Russische seperatisten en de ramp van MH17 bespreken.

De lezing is via een live videoverbinding te volgen op de homepage van de Universiteit Leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×