Radicalisering op podium van Theater Ins Blau

Maatschappijkritisch en persoonlijk, filosofisch en buitengewoon actueel: de Radicalisering van Sadettin K zet het publiek aan het denken. Beiroet, Parijs en Brussel houden onze gemoederen bezig en ook die van Sadettin Kirmiziyüz. Waarom is hij eigenlijk nooit geradicaliseerd? De geboorte van zijn zoon heeft zijn kijk op het leven veranderd. Is zijn, veel geprezen, luchtig theater over integratie, terrorisme en populisme wel voldoende? Hebben de voorstellingen iets teweeg gebracht of is het tijd voor radicalere actie?

Op 28 november geeft Kirmiziyüz op deze en andere vragen antwoord in Theater ins Blau. Het brengt hem naar Syrië, de Schilderswijk, zijn jeugd, zijn familieleden, maar ook naar rechtse blogs zoals Nederland mijn Vaderland. Hij bekijkt de wereld door de ogen van de radicale Syriëganger en dat van afvallige moslim die wordt verstoten door zijn eigen gemeenschap, maar tegelijkertijd wordt omarmd door het Westen. Die tweestrijd toont pijnlijke twijfels en ogenschijnlijk onoverbrugbare dilemma’s, maar ook de eenzaamheid en leegte achter een grap.

Sadettin Kirmiziyüz is een Turks-Nederlandse Achterhoeker en theatermaker. Hij studeerde in 2007 af van de Toneelacadamie in Maastricht.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×