(Foto's: Rolf Eijgenraam).

Wijkinitiatief in Noorderkwartier krijgt 7000 euro subsidie voor speelplaats

Wethouder Marleen Damen verstrekte vanmiddag een subsidie van 7000 euro voor een nieuwe speelplek aan de Bernhardstraat. Bewoners van die straat en de Willem de Zwijgerlaan hadden daar een verzoek voor ingediend.

De speelplek wordt betaald met de subsidie, een bedrag van woningcorporatie De Sleutels en een bijdrage van het WOZ Fonds. Sinds 1 juli heeft de gemeente een stimuleringsregeling voor inwoners die de leefbaarheid in hun wijk willen vergoten. De regeling maakt het makkelijker voor inwoners om wijkinitiatieven te realiseren.

De buurt verheugt zich enorm op de komst van de nieuwe speelplaats. ”Ik en mijn kinderen wachten al een tijd op een leuke plek om te kunnen spelen in deze buurt. We kijken er enorm naar uit”, aldus een buurtbewoner. Het beheer van de speelplek zal gedaan worden door de omwonenden zelf. De gemeente hoopt door het wijkinitiatief en de komst van de speelplek nog meer voorstellen te ontvangen.


Siem van der Salm ging in gesprek over de speelplaats met wethouder Marleen Damen en een buurtbewoner.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×