(Foto: PR)

DZB Leiden digitaliseert het Leidse bouwarchief

Gemeente Leiden en DZB Leiden tekenden vandaag het contract voor het digitaliseren van het Leidse bouwarchief. Bewoners van Leiden kunnen in de toekomst de bouwtekeningen van hun huis online bekijken. Ook de Leidse ambtenaren kunnen sneller en efficiënter te werk gaan en inwoners daardoor ook sneller een bouwvergunning verlenen.

DZB werkt samen met de hiervoor geselecteerde partner 2dA, die de software en apparatuur levert. De bedrijven zullen de digitaliserings- en metadateringswerkzaamheden uitvoeren, waarbij het onder andere mogelijk wordt om uit de digitale dossiers selecties te maken aan de hand van trefwoorden zodat op een eenvoudige wijze op de werkplek het gevraagde document is in te zien. Erfgoed Leiden zal de publicatie van de openbare stukken verzorgen.

Wim Blok, clusterdirecteur Publiekzaken, Handhaving & Veiligheid en Bas van Drooge, directeur DZB Leiden, zijn verheugd dat na een intensieve periode van voorbereiding deze opdracht is verstrekt aan DZB. “Er worden per jaar in totaal zo’n 20.000 aanvragen bij het servicepunt Bouwen en Wonen gedaan. Het uitlenen van bouwdossiers en de registratie hiervan is heel arbeidsintensief werk. Door de digitalisering kunnen we efficiënter werken met alle voordelen van dien. Wij zijn bijzonder trots dat we dit samen met DZB kunnen realiseren” vertelt Wim Blok.

Leiden Nieuws DZB


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×