Studentenwoningen op industrieterrein mogen er komen

Het CDA is tegen, de VVD twijfelt nog, maar de rest van de Leidse gemeenteraad is inmiddels enthousiast over de transformatie van een al jaren leegstaand kantoorgebouw op de hoek van de Le Mairestraat en de Willem Barentszstraat op Industrieterrein de Waard tot 80 à 85 woningen voor studenten.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Laudy over de transformatie van een leegstaand bedrijfsgebouw tot studentenwoningen.

De eigenaar van het pand diende eind vorig jaar het plan in om het leegstaande kantoor te verbouwen tot woonruimte. Omdat het aan de rand van het industrieterrein ligt, tegen de Zeeheldenbuurt aan, wilde het Leidse college van burgemeester en wethouders er wel medewerking aan verlenen. Het industrieterrein verkleurt nauwelijks door de ingreep.

novazemblaEen impressie van het gebouw zoals het er uit gaat zien in de drie straten waaraan het is gelegen.

Met verkleuren wordt bedoeld het veranderen van de bedrijfsbestemming naar wonen. Voor de bedrijven op het terrein is dat niet erg aantrekkelijk. Het kan immers leiden tot klachten over de bedrijfsactiviteiten door de nieuwe buren. Wethouder Laudy is daar hier niet bang voor. “De Zeeheldenbuurt ligt ook al op 200 meter van de bedrijven. Die mogen blijven doen wat ze doen en eventuele gewenste toekomstige uitbreidingen konden toch al niet door de nabijheid van de woonwijk.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×