5 expertisecentra LUMC erkend door ministerie van volksgezondheid

Minister Schippers van volksgezondheid, welzijn en sport heeft een tweede groep expertisecentra voor zeldzame aandoeningen erkend, waarvan 5 centra van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Deze zomer werden al 22 expertisecentra van het LUMC erkend. Door deze erkenning kunnen patiënten en zorgverleners makkelijker zien waar zij terecht kunnen.

In juni werden de expertisecentra in het LUMC voor de behandeling van de ziekte van Huntington, CADASIL, cutane lymfomen, hemofilie en nog tientallen andere erkend. Nu zijn daar de expertisecentra voor de behandeling van narcolepsie, C3-glomerulonefritis, erfelijke nierziekten, familiare melanomen en alfa-1-antitrypsine deficiëntie bijgekomen.

Beoordeling expertisecentra
Bij de beoordeling van de expertisecentra is getoetst op 17 Europees vastgestelde criteria. Zo wordt er gekeken naar de aanwezigheid van richtlijnen, zorgpaden, standaarden en indicatoren. Er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar het wetenschappelijk onderzoek. Ook de continuïteit van zorg is een belangrijk punt.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×