Wethouder Roos van Gelderen loopt een weekje mee in Leiderdorp. Haar Leiderdorpse ambtsgenoot Michiel van der Eng doet hetzelfde in Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Wethouders wisselen een weekje van gemeente

Wethouder Roos van Gelderen (SP, zorg en welzijn) en de Leiderdorpse Michiel van der Eng (D66, onder andere Wmo, financiën en gezondheidszorg) ruilen een week van gemeente. “Samenwerken kun je immers het beste als je elkaars belangen kent”, aldus de twee ruilende wethouders. “En dat gaat het snelst als je even in elkaars schoenen hebt gestaan en hebt ervaren hoe een grote en hoe een kleine gemeente werkt. In de besluitvorming, in de cultuur, in de afwegingen.”

Deze hele week nemen de wethouders zoveel mogelijk de agenda’s van elkaar over. Op dinsdagochtend zitten de wethouders ook bij de collegevergadering van hun ruilgemeente. Wethouders Roos van Gelderen Michiel van der Eng delen voornamelijk de portefeuille Zorg en Welzijn. Vooral op dit vlak zal veel uitwisseling zijn.

Leiden Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×