Scholieren zetten zich in voor woonzorgcentrum Topaz Foreschat

Jongeren van de Mytylschool de Thermiek en het Bonaventura College zetten morgen de bewoners van Topaz Foreschate in Voorschoten in het zonnetje met het project Shake Up.

Door het organiseren van Shake Up hoopt de Nationale Jongeren Raad (NJR) middelbare scholieren en leerlingen van het speciaal onderwijs kennis met elkaar te laten maken. Ook leren de jongeren doormiddel van hun eigen krachten en talenten iets te organiseren. Eerder werden in Utrecht, Den Haag, Tilburg en Rotterdam al jongeren aan elkaar gekoppeld voor het project Shake Up, Leiden is nu voor de tweede keer aan de beurt.

Op 3 december, Wereld Gehandicapten Dag, slaan jongeren van Mytylschool de Thermiek en jongeren van het Bonaventura College de handen ineen om iets goeds te doen voor een ander. Voor het project Shake Up organiseren de leerlingen samen een gezellige middag voor senioren van woonzorgcentrum Topaz Foreschate.

Een aantal weken geleden kregen de leerlingen van Mytylschool de Thermiek en het Bonaventura College een training ter voorbereiding op de kennismaking met elkaar. Tijdens deze training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals bewustmaking van vooroordelen en hoe deze te overbruggen zijn. Ook kijken de leerlingen naar hun eigen talenten en hoe zij deze kunnen inzetten voor anderen. Een week later maken de jongeren kennis met elkaar en bereiden ze onder begeleiding van NJR het evenement voor.

Leiden Nieuws Onderwijs Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×