Last-minute Leidse cadeautips

Glibberkalender 2016Wethouder Strijk (economie) spijkert eigenhandig de Leidse Glibber agenda aan de muur in de Sleutelstad studio. (Foto’s: Chris de Waard).

Wie nog opzoek is naar een origineel sinterklaascadeau hoeft niet ver te zoeken. De laatste weken zijn er drie typisch Leidse geschenken op de markt gekomen waar iedere Leidenaar blij van wordt. Sleutelstad zet ze op een rij.

Leidse Glibber kalender 2016
Emile van Aelst, ook bekend van de website Leidse Glibber, brengt in samenwerking met Leidse bedrijven  voor de derde keer de Leidse Glibber kalender uit. Van Aelst: “Het is een kalender met twaalf hele mooie foto’s van Leiden uit alle seizoenen. Daarnaast staan alle evenementen die er het komende jaar in Leiden te doen zijn op. Dus eigenlijk heb je een agenda, kalender en mooie foto’s in één.” De kalender is in diverse winkels te koop voor €9,95.

GlibberkalenderEmile van Aelst overhandigt een exemplaar van zijn Leidse Glibber kalender 2016 aan wethouder Robert Strijk.

Reanne van Kleef in gesprek met Emile van Aelst over de Leidse Glibber kalender 2016.

Historische fotokubus
De fotokubus van Nico van der Horst is in zijn fotowinkel aan de Doezastraat een grote hit. De kubus bestaat uit historische zwart-wit foto’s van Leiden uit de jaren ’50. Geschikt als kerst- of sinterklaascadeau en hij past ook precies in een schoen. “De magic cube is open te vouwen en elke dag in een andere stand te zetten. En hij kost maar €7,95.” aldus Van der Horst.

Nico van der Horst met zijn historische fotokubus.

Chris de Waard in gesprek met Nico van der Horst over de historische fotokubus.

Stadskleurboek Leiden
Met de Leidse editie van het Stadskleurboek Leiden van Sietse Ridders kan je zelf aan de slag om de stad meer kleur te geven.“Lekker kleuren aan de keukentafel,” zegt Willeke van der Meer van boekhandel Kooyker, waar het boek sinds oktober in de schappen ligt. Het Stadskleurboek kost 12,50 euro.

Het stadskleurboek in de schappen bij boekhandel Kooyker.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×