Wethouder Strijk van bereikbaarheid verrichtte gistermiddag de officiële heropening van de oversteekplaats op de Willem de Zwijgerlaan. (Foto's: Chris de Waard).

Oversteekplaats Willem de Zwijgerlaan in ere hersteld

Gistermiddag vierden  ‘De Zwijgers van Noord’ dat er weer een oversteekplaats is op de Willem de Zwijgerlaan. Sinds de herinrichting met twee tunnels, bij de Marnixstraat en bij de Kooilaan, waren die overkluizingen de enige twee plekken waar omwonenden de drukke straat over konden steken. Daartussen zat wel heel veel ruimte. Flink omrijden was dus noodzakelijk en zelfs dat was niet voor iedereen een oplossing. De overkluizingen zijn voor sommige oudere bewoners te steil om overheen te fietsen.

Chris de Waard ging naar de opening en sprak achtereenvolgens met buurtbewoner Pieter Schrijnen en met wethouder Strijk.

Blijdschap alom dus dat er nu ook weer gewoon een zebrapad ligt. In elk geval voor de komende jaren. Leiden werkt samen met Leiderdorp aan een goede doorstroming van het verkeer rond Leiden en de buurgemeente. De Willem de Zwijgerlaan is onderdeel van die ‘Leidse Ring’. Of de oversteekplaats dan ook nog kan blijven is nog onzeker. Wethouder Strijk van bereikbaarheid beloofde in elk geval daar wel zijn uiterste best voor te zullen gaan doen. Wethouder Strijk werd als dank door de bewonersvereniging verheven tot erelid van de Zwijgers van Noord.

De bewoners lobbyden al jaren voor de terugkeer van een zebrapad tussen de Hoven en de Prinsessenbuurt. al in 2012 werden er ruim 1200 handtekeningen aangeboden aan toenmalig wethouder Van Woensel.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×