De Regenboogvlag werd gehesen bij het Vlietland College (Foto's: Maaike Lek).

Paarse Vrijdag op het Vlietland College

Door het gehele land worden op de tweede vrijdag van december activiteiten in het teken van Paarse Vrijdag. In totaal organiseerden ongeveer 600 scholen iet op deze dag waar discriminatie en afkeer van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders tegengegaan wordt gegaan. Het Vlietland College organiseerde vandaag ook meerder activiteiten.


Maaike Lek maakte een reportage op het Vlietland College tijdens de Paarse Vrijdag

Het Vlietland College organiseerde voor de vijfde keer activiteiten voor de Paarse Vrijdag. “We hebben al heel wat jaren het COC op school we hebben al de Paarse Vrijdag vanaf het moment dat we wisten dat het bestond” vertelt Mandy van Valkenburg-van der Kraan. “Ik hoop dat de jongeren op deze manier zich gesteund voelen en het gevoel hebben dat ze een hart onder de riem wordt gestoken doordat ze zien dat veel leerlingen de moeite nemen om op deze dag paars te dragen.”

Veel leerlingen doen fanatiek mee met Paarse Vrijdag. Een groot deel van de leerlingen kwamen paars gekleed de Plaza in of werden door mede leerlingen paars geverfd. De leerlingen zien ook in dat het een dag is om te laten zien dat de school homoseksuelen, biseksuelen en transgenders accepteert. “We dragen paars om te laten zien dat je tolerant bent tegenover iedereen, dat iedereen zichzelf mag zijn” vertelt Miranda, leerling aan het Vlietland College.

Het Vlietland College organiseerde ook een actie waarbij de onderbouw Vlietland Grondwetten mochten insturen en de winnende grondwet wordt opgehangen in de Plaza. Dominee Ad Alblas was aanwezig bij de Paarse Vrijdag om de eerste prijs uit te rijken aan de winnende grondwet. “Het Vlietland College staat voor dezelfde waarden als ik. Gelijkheid en respect voor mensen” vertelt Dominee Ad Alblas.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×