African Study Centre wordt onderdeel van de Universiteit Leiden

Het Afrika-Studiecentrum Leiden (ASCL) gaat door als onderdeel van de Universiteit Leiden. Dat hebben de twee partijen in een overeenkomst ondertekend. Vanaf 1 januari 2016 is het studiecentrum onderdeel van de universiteit.

Het onderzoeksinstituut werkt al jaren samen met de universiteit zoals de onderzoeksmaster African Studies die gezamenlijk wordt aangeboden aan studenten. Reden voor de samenwerking is dat de universiteit een prominenter Afrika-beleid wil voeren. Het ASCL wordt door de samenwerking onderdeel van een grotere kennisinstelling en onderwijsomgeving. De overname moet leiden tot een versterking van onderzoeken naar het onderwijs in Afrika.

De medewerkers van het instituut komen in dienst van de Universiteit Leiden. Hoogleraar Ontwikkeling Afrika, Ton Dietz, blijft directeur van het ASCL. Het studiecentrum blijft op haar huidige locatie in de faculteit Sociale Wetenschappen zitten.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×