Bromfietsencontrole op Stationsplein en Beestenmarkt

Bij een bromfietsencontrole in de Leidse binnenstad kregen 27 bestuurders een proces-verbaal. Eén voertuig werd in beslag genomen. Tussen 15.00 en 17.00 uur controleerde de politie op het Stationsplein. Vervolgens werd er tussen 18.30 en 21.00 uur op de Beestenmarkt gecontroleerd. In totaal werden 56 bromfietsen gecontroleerd.

Er werd gecontroleerd of de voertuigen aan technische eisen voldeden. Ook werd er op asociaal rijgedrag gelet. In twaalf gevallen werd er sneller gereden dan de toegestane snelheid.

Twee mensen kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en twee anderen voor het rijden zonder helm. Verder werden er processen-verbaal uitgeschreven voor technische gebreken aan snor- en bromfietsen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×