Definitief acht vuurwerkvrije zones in Leiden

Er zijn door gemeente Leiden acht vuurwerkvrije zones aangewezen voor oud en nieuw. Het is tijdens de jaarwisseling verboden om vuurwerk af te steken in de zeven parken. In Polderpark Cronensteyn, de Leidse Hout, Park Merenwijk, Stevenshofpark, Park Kweeklust, Park Hooghkamer en het Bos van Bosman is vuurwerk afsteken verboden. Daarnaast valt het gebied rondom dierenasiel Stevenshage binnen de zones.

Vorig jaar gold er een vuurwerkverbod in twee parken. De preventieve werking van het verbod heeft er toe geleid dat de gemeente Leiden het¬†verder heeft uitgebreid om de overlast en schade door vuurwerk te beperken. Naast de vuurwerkvrije zones moeten de aangepaste afsteektijden die vorig jaar zijn ingesteld ook helpen tegen de vuurwerkoverlast. Vuurwerk mag alleen op oudejaarsavond tussen 18.00 uur en 02.00 uur ’s nachts worden afgestoken.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×