De Kerstnachtdienst 2014 (Foto: PR).

Jaarlijkse Kerstnachtdienst in de Pieterskerk

In de Pieterskerk wordt op kerstavond de jaarlijkse Kerstnachtdienst gehouden. Net als in 2011 luistert het Gospel & Soul Choir Elijah de dienst op. Vanwege de grote belangstelling zijn er twee nachtdiensten.

Het Gospel & Soul Choir Elijah koor staat onder leiding van Trea Kuijsten en toetsenist Govert van der Kolm. De samenzang wordt begeleid door trompettisten Anne Oelers en Arthur Kerklaan en Theo Visser op het van Hagerbeer orgel.

Kinderdienst
De Kerstnachtdienst is er voor jong en oud. Kinderen zijn vanaf 18.30 uur welkom bij het Kinderkerstfeest, waar kinderen kunnen genieten van het klassieke kerstverhaal. Het jeugdensemble van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek speelt tijdens deze voorstelling.

Op de vlucht
Voorganger van de kerstnachtdiensten is dominee Ad Alblas. Het thema van zijn overdenking is ‘op de vlucht’. Het Christuskind wordt onderweg geboren en moet al snel vluchten. Met dit onderwerp wordt er nagedacht aan de vluchtelingen van vandaag.

Om 20.30 uur is de eerste voorstelling en om 22.30 uur de tweede voorstelling. Beide vieringen hebben dezelfde inhoud en samenstelling. Voor de tweede nachtdienst zijn toegangskaarten nodig, die gratis zijn af te halen bij verschillende afhaalpunten. Voor meer informatie de afhaaladressen ga je naar de website van de Kerstnachtdienst.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×