Radioastronomie, Rijksmuseum van Oudheden en Poetins loopje

SCIENCE 071 logo

Dr. Astrid Elbers is recent gepromoveerd op de geschiedenis van Nederlandse Radioastronomie. Deze discipline kwam op rond de Tweede Wereldoorlog en leidde tot nieuwe inzichten in de vorm van het heelal. Onder andere vertelt ze over de bekende Leidse astronoom Jan Oort, Nederlandse innovatie en het universum.

 

Redacteur Lieuwe van Slooten kwam met het meest opmerkelijke wetenschapsnieuws. Onder andere vertelt hij over het merkwaardige loopje van Vladimir Poetin, recente klimaatontwikkelingen en onze unieke kwaliteit om efficiƫnt te kunnen slapen.

 

 

 

Dinsdag 15 december is het Rijksmuseum van Oudheden officieel heropend. Met drie totaal vernieuwde zalen hebben zij de Griekse, Etruskische en Romeinse collectie in een nieuw jasje geholpen. Redacteur Lieuwe van Slooten sprak op 16 december met Selkit Verberk, die hem een kleine rondleiding gaf in het hernieuwde museum.

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×