Het is de tweede keer dat het LUMC de prijs wint.

LUMC heeft meest tevreden werknemers van Nederlandse zorg

Volgens onderzoek van zakenblad InCompany heeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de meest tevreden medewerkers in de zorg. Denise van de Leur, directeur Human Capital & Organisational Development van het LUMC, nam gisteren de bijbehorende trofee in ontvangst. Het is de tweede keer dat ze de prijs winnen.

InCompany onderzoekt ieder jaar welk van de 200 grootste Nederlandse werkgevers het hoogste werknemerstevredenheidscijfer heeft. De afgelopen maanden hebben 4.301 medewerkers de enquête ingevuld van het onderzoeksbureau MWM2. De inhoud van de eigen functie kreeg bij het LUMC een 7,68 en het carrièreperspectief scoorde een 7,38. In de ranglijst van alle sectoren tezamen komt het LUMC uit op het cijfer 7,3 en een 39ste plaats in de reputatiescore.

Kan beter
Dennis van de Leur is blij met de uitkomst. “Het is belangrijk voor het LUMC dat we, net als in 2013, deze prijs opnieuw in ontvangst mogen nemen”, aldus Van de Leur. Volgens hem kan het nog wel beter. “We gaan nog meer inzetten op kwaliteit van leiderschap, strategisch talent, management en organisatieontwikkeling. Uiteindelijk zijn het de LUMC-medewerkers die bepalend zijn voor onze successen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, complexe patiëntenzorg, onderwijs, opleiding en nascholing.”

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×