Impressie van de nieuwe spooronderdoorgang op de Kanaalweg (Foto: Gemeente Leiden).

Bouw spooronderdoorgang Kanaalweg start zomer 2016

Aannemersbedrijf Max Bögl uit Amsterdam gaat de spooronderdoorgang op de Kanaalweg bouwen. Dat is het resultaat van de aanbesteding die de gemeente Leiden en ProRail hebben uitgezet. De aannemer start in de zomer van 2016 met de bouw van de spooronderdoorgang op de Kanaalweg, en levert het project eind 2017 op.

Max Bögl ontwerpt en bouwt een ongelijkvloerse kruising voor voetgangers, fietsers, auto- en treinverkeer. Voorafgaand aan de bouw worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen zoals een omleiding tijdens de ochtend- en middagspits.

De spooronderdoorgang vervangt de huidige spoorwegovergang Leiden – Utrecht en de fiets-voetgangersoversteek naar de Kanaalbrug. Hierdoor kunnen de veiligheid en doorstroming van het verkeer worden verbeterd. Op termijn kunnen meer treinen op het spoortraject Leiden-Utrecht gaan rijden. Bij de aanleg van de onderdoorgang op de Kanaalweg wordt meteen het wegdek vanaf de Lorentzkade tot aan de Plantijnstraat vernieuwd, onder andere met geluidsreducerend asfalt.

Leiden Nieuws spooronderdoorgang


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×