(Foto's: Vrij Groen).

Vrij Groen biedt ook dit jaar kerstbomen asiel aan

Vrij Groen biedt voor het zesde jaar op rij weer kerstbomen asiel aan. Iedereen die duurzaam met zijn of haar kerstboom om wil gaan, kan de boom vanaf zaterdag twee januari bij het kerstbomenasiel in Oegstgeest brengen. Als de kerstboom 2016 overleeft, kunnen eigenaren de boom de volgende kerst weer ophalen.

Bij aankomst in het kerstbomenasiel worden de bomen eerst gecontroleerd. Belangrijk is het dat de boom sterke wortels heeft en niet is uitgedroogd. Anders kunnen de kerstbomen niet overleven. Als de boom gezond genoeg is om te planten, krijgt deze een nummer en wordt het e-mailadres van de eigenaar genoteerd. De boom wordt vervolgens door de eigenaren zelf of vrijwilligers in de grond gezet en aan het einde van het jaar krijgen mensen bericht of de boom het overleefd heeft. Ze kunnen de boom dan weer ophalen voor tien euro.

Op zaterdag twee januari en daarna op elke woensdag en zaterdag in januari kunnen de bomen gebracht worden naar het asiel in Oegstgeest aan de Rhijnhofweg 13. Het asiel is van 13.30 uur tot 16.00 uur geopend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×