Het Druckerfonds droeg ook bij aan de nieuwe huisvesting van de Boekenzolder. (Foto: Boekenzolder).

Druckerfonds heeft halve ton minder voor Leidse goede doelen

Het Druckerfonds heeft het afgelopen jaar een bijdrage van 106.000 euro geleverd aan projecten in Leiden en omgeving. Zo’n 40 van de 76 aanvragen konden dit jaar volledig of gedeeltelijk worden toegewezen door het fonds.

Elk jaar ontvangt het Druckerfonds meer aanvragen dan het aankan. Projecten waaraan wel een bijdrage geleverd kon worden, waren onder andere de nieuwe huisvesting van de Boekenzolder, een kerstdiner voor ouderen en de aanschaf van een instrument voor de Drumfanfare Amigo.

De afgelopen jaren heeft het fonds uit de beleggingsopbrengsten van haar vermogen gemiddeld 160.000 euro bijgedragen aan projecten. Dit jaar was minder geld beschikbaar door teruglopende huuropbrengsten en een dalende renteopbrengst van obligaties. Het budget moest daardoor met een halve ton worden verlaagd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×