Politie 'peppert' minderjarige jongen bij aanhouding

De politie heeft gisteravond een 15-jarige Leidenaar en een 20-jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden in de omgeving van het Jacques Urlusplantsoen in Leiden Zuid-West. Agenten wilden in de omgeving een verdachte aanhouden en zagen een groep jongeren wegrennen. Omdat de verdachte die ze wilden oppakken ook vaak deel uitmaakt van die groep, gingen agenten er achteraan voor een nadere controle.

Op de Brandts Buyskade werd eerst de 15-jarige jongen staande gehouden. Omstanders bemoeiden zich direct met de aanhouding. Een groep van ongeveer vijftien personen keerde zich tegen de agenten waarna er assistentie werd gevraagd. De 15-jarige jongen werd uiteindelijk met behulp van pepperspray aangehouden wegens verzet.

De 20-jarige man die eveneens werd aangehouden, probeerde de aanhouding van de minderjarige jongen te voorkomen. Daarbij gebruikte hij geweld. Hij zag in eerste instantie kans om er vandoor te gaan, maar werd even later alsnog aangehouden in het nabijgelegen parkje.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×