Oproep van brandweer: Bel 112 met beleid tijdens jaarwisseling

Met oud en nieuw krijgt de alarmcentrale elk jaar honderden brandmeldingen binnen wat het voor de brandweer tot één van de drukste dagen van het jaar maakt. Veel van die meldingen gaan om kleine brandjes die mensen ook zelf kunnen blussen. De brandweer vraagt mensen daarom om niet te bellen voor kleine ‘kerstboombrandjes’ zodat zij kan uitrukken voor meldingen met een hoge prioriteit.

De brandweer moet prioriteiten stellen en hoopt dat mensen eerst kijken wat zij zelf kunnen doen bij een brandje. Soms zijn een paar emmers water al genoeg om een vuurtje te doven. Het is in soortgelijke situaties belastend voor de brandweer als mensen daar het alarmnummer voor bellen. De brandweer benadrukt dat bij twijfel en uiteraard bij echt gevaar meteen 1-1-2 gebeld moet worden.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×