Aanstaande maandag is heel Leiden vanaf 20.15 uur welkom op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden waar burgemeester Lenferink zijn nieuwjaarstoespraak zal houden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Komende weken bijna dagelijks klinken op het nieuwe jaar

Elkaar de beste wensen wensen kunnen Leidenaren de komende periode op talloze momenten. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder nieuwjaarsreceptie. Hierbij een greep uit de openbare borrels waar op het nieuwe jaar kan worden geklonken.

De American Footballers van Lightning Leiden bijten aanstaande zaterdag het spits af. Vanaf 17.00 uur houdt de club een gezellige nieuwjaarsborrel. Een dag later doet café Meneer Jansen hetzelfde. Vanaf 16.00 uur aan de Nieuwe Rijn. Maandagavond is de grote nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden in de Pieterskerk. Eerst is er een concert voor genodigden en om 20.15 uur zwaaien de deuren van de Pieterskerk open voor iedereen die wil komen. Tijdens de bijeenkomst houdt burgemeester Lenferink zijn nieuwjaarstoespraak.

Op dinsdag 5 januari komen de leden van de Business Club Leiden bijeen in galerie café Leidse Lente. Met om 18.00 uur de bekendmaking van de verkiezing ‘Leidenaar van het Jaar’. Op zaterdag 9 januari nieuwsjaarsborrelt de PvdA Leiden in Koetshuis de Burcht vanaf 15.00 uur met onder andere Tweede Kamerlid Marit Maij. Een uurtje later start de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks Leiden op een heel toepasselijke plek: de Leidse brouwerij Pronck in Nieuwplaatz aan de Ter Haarkade 1.

Op zondag 10 januari combineert Sleutelstad het 10-jarig bestaan van de radiozender met een nieuwjaarsreceptie in Old School. In deze pop-up galerie annex huiskamer luiden we graag met iedereen die iets met Sleutelstad heeft het nieuwe jaar in. Tevens dé gelegenheid om samen plannen te smeden voor de toekomst. Dus wil jij iets met ons, op de radio of op deze site? Dat moet je beslist komen. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur aan het Pieterskerkhof 4/A.

Een dag later, op maandag 11 januari, is er weer een grote gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. Leiden Marketing, het Cultuurfonds Leiden, de ondernemers van de BV Leiden, het Centrummanagement Leiden, het Ondernemersfonds Leiden, de Stichting Werk & Onderneming en het Leiden Bio Science Park proosten dan in Level Leiden op het nieuwe jaar.

Op woensdag 13 januari klinken de glazen vanaf 20.00 uur in Koetshuis de Burcht bij de nieuwjaarsbijeenkomst van het CDA Leiden. Zaterdag 16 januari gebeurt hetzelfde bij homo(enzo)belangenvereniging COC Leiden aan de Langegracht en op vrijdag 22 januari is het de beurt aan D66 Leiden. In Koetshuis de Burcht wordt dan de nieuwjaarsreceptie traditiegetrouw gecombineerd met de bekendmaking van het Raadslid van het Jaar. Op zondag 24 januari sluit de VVD Leiden de nieuwjaarsborrelmarathon 2016 af in café L’Esperance.

Cultuur Economie Leiden Politiek Science Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×