Omgevingsdienst: 15 overtredingen bij vuurwerpverkopers

De Omgevingsdienst West-Holland heeft in de aanloop naar oud en nieuw bij 38 vuurwerkverkooppunten in de regio controles uitgevoerd. Zowel voor als tijdens de drie verkoopdagen. Daarbij is één keer een proces-verbaal opgemaakt, omdat vuurwerk tegen de regels in een bestelbus werd bewaard. Tweemaal werd een boete uitgedeeld. Een doos vuurwerk was ingedeukt en in een ander geval sloot de deur van de bewaarplaats niet. Bij de overige overtredingen werd alleen een waarschuwing gegeven. In totaal was er 15 keer iets niet in orde.

Begin december zijn de controleurs van de omgevingsdienst alle verkooppunten langsgegaan voor een controle van de sprinklers, brandmeldinstallaties en bewaarplaatsen. Tijdens de drie verkoopdagen op 29, 30 en 31
december bezochten de toezichthouders de vuurwerkverkooppunten allemaal twee of drie keer. Toen werd er voornamelijk gecontroleerd op de naleving van de gedragsvoorschriften. Bijvoorbeeld of het
vuurwerk op de juiste manier was opgeslagen en of er geen gevaarlijke situaties konden
ontstaan. Er zijn geen tekortkomingen geconstateerd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×